Cégtörténe

Franz Hauswirth

Id. Franz Hauswirth 1949-ben a bécsi Gablenz utcában nyitotta meg cukrászdáját, a mai Hauswirth vállalat elődjét.
A klasszikus cukrásztermékek mellett rövidesen csokoládéfigurák gyártásába is kezdett, melyeket más cukrászdáknak is szállított. A csokinyulak és mikulások az ebben az időben megjelenő szupermarketeket is a cég ügyfeleivé tették. A csokoládégyártás egyre nagyobb teret nyert, míg a hagyományos értelemben vett cukrászat folyamatosan veszített jelentőségéből, végül teljesen meg is szűnt.
Az üzem a XVI. Kerületi Wichtel utcába költözött, ahol a termelés specializálódott az üreges csokoládéfigurák és bonbonok gyártására.
A folyamatos fejlődés miatt idővel ez az üzem is kicsinek bizonyult, így a 60-as évek elején id. Franz Hauswirth szülőfalujába, a burgenlandi Kittsee-be helyezte át a termelést.

Franz Hauswirth
 
   

Miután fia, ifj. Franz Hauswirth átvette a cég irányítását, gépesítette a termelést. Idővel a Hauswirth vállalat Ausztria legnagyobb szezonális csokitermék előállítója lett.
A szigorú gyártási előírásoknak köszönhetően – Ausztria 1995-ös EU-csatlakozása után – a külföldi konkurensekkel is lépést tart, és képes tovább fejlődni.

Wien 15
 
Bécs 15. kerület
   
Wien15
Egy kis választék az első termékekből.

A termékkínálat egy csokibanángyártó-gép üzembehelyezésével és egy drazsírozó részleg kialakításával tovább szélesedett.
Napjainkban számos termékünk a világ szupermarketjeinek polcain egész évben megtalálható.
2006 óta már a harmadik generáció, Roman és Peter Hauswirth vezeti a céget.
A folyamatos beruházások biztosítják és növelik a Hauswirth cég jelentőségét mind a régió munkaadójaként, mind pedig a határokon túl is ismert magas minőségű termékek gyártójaként. 

  Schokobananen
  Csokibanán